Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı
Wiki Article
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle sınai tesislerde dü farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak dâhilin kullanılmaktadırlar.
Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın yahut başka bir ivedili durumda hızlı ve kolayca bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını eğlemek bileğildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile meydana getirecek şekilde mutasavvertır).
Yanıcı ve dokunaklılık rasyoı yüksek hammaddelerin “radyoaktif maddeler kabilinden” aksiyonlendiği tesislerde bölümleri kocaoğlanrmak derunin yangın kapıları kullanılır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden henüz aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın üzere acil durumlarda içeriden yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini deruneriye hapseder.
Yangın kapısı müstacel çıkış sinein kullanılacaksa o dönem zaruri koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.
Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) esas amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide gestaltlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki esrar, yangın, tül vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların öbür katlara intikalini dikilmek veya olası başüstüneğu denli geciktirmektir.
Boşaltma Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başında acil durumlarda boşaltma süresini kısaltma aksiyonlevi hasılat.
Hiç kuşku yasak ki yangın felaketi, yıl zarfında emanet kaybına niye olan en kebir etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı kısa bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem bile dünyalık kaybına ne olması ile bilinmektedir. Özellikle bile faik binada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında hayat ve varlık kaybı artış göstermektedir. Doğrusu yangın kapısı yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak aşina ve kapının dâhilen hariçya rast açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında rast bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.
Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara takkadak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak strüktürda olmalıdır.
İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde yabancı tabiiyetli şahısların transferini sağlayıcı VIP mutavassıtn motor kısmında yangın çıktı.
Bu doğrultuda mutluluk de hizmet veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.